Saya Hidup Susah, Selepas Mengamalkan Surah Al-Waqiah Terjadi Sesuatu Yang Amat Mengejutkan…

Dalam hidup ini, semua ketentuan telah ditetapkan oleh Allah, seperti jodoh, ajal, rezeki dan semua dalam kehidupan kita. Rezeki tidak akan datang bergolek tanpa usaha kita sendiri. Jangan lupa segala suruhan Allah dan tinggalkan segala Laragan-NYA.

Salam semua.

Advertisement

 

Sekadar berkongsi. Ambil yang baik, buang yang buruk.
Sy tak berhenti cari kerja, berbulan cari, padahal sy cari kerja part time je. Kedai high end, kedai makan, you name it, semua saya apply. Akhirnya sangkut satu company, buat sales, tapi takda basic, komisyen sahaja. Bidang pun sy tak minat. Kos nak pergi kerja lagi bukan murah. Lepas reject tawaran tu, saya fikir banyak kali, kenapa lah tak cuba je kerja tu, entah entah saya boleh perform, dapat la jugak gaji. Memang menyesal. So sy job hunt lagi, berbulan lamanya.
Saya terbaca confession kat page ni, pasal Al-Waqiah magnet rezeki. Ya, benar. Ada satu malam tu, lepas solat subuh, saya baca Al-Waqiah, niat utk dimurahkan rezeki. Tapi Allah sentuh hati saya malam tu. Menangis saya baca Al-Waqiah. Kenapa? Sebab saya baca maksud surah tu sekali. Saya ingat maksud surah tu berkait dengan rezeki, rupanya tidak.Sayu hati masa baca, teringat banyak dosa saya buat sebelum ni. Saya buat solat sunat taubat. Zikir tak henti, mintak ampun tak henti, doa tak henti. Sampai saya letih. Esok nya saya sambung cari kerja semula. Then petang tu, saya bukak email, ada dua email dari company yang saya pernah apply. Email pertama, mereka kata permohonan gagal, dalam hati saya, saya patut sedar diri, tak mesti buat ibadah satu malam, terus makbul doa, lagi lagi banyak dosa saya sebelum ni. Saya pun bukak email kedua, mungkin company ter-resend email sama. Tapi sbenarnya email kedua tu jemput saya pergi interview, untuk jawatan yang berbeza. Alhamdulillah, saya tahu tak mesti saya dapat kerja tu, tapi sekurangnya diberi peluang untuk pergi interview, dapat atau tak, tu Allah je boleh tolong.
Selang beberapa hari, saya dapat mesej dari bekas majikan saya, tanya saya free tak, nak mintak saya kerja dengan dia satu dua hari, Alhamdulillah. Sehari dua pun, ada jugak dapat duit dari tak buat apa. Malam yang sama, saya pergi berbuka puasa di masjid. Berkat terawih tiap malam juga agaknya, ada akak ni yang saya selalu bertegur kat masjid, dia tanya saya nak kerja tak. Gaji mahal, tapi part time. Alhamdulillah.
Nampak tak the power of dua’s on Ramadhan, the power of Al-Waqiah, the power of taubat, the power of ibadah. Tiga tawaran kerja part time sekali gus. Saya cari part time sebab saya duduk di negara orang, visa lagi beberapa bulan expired. Saya student di negara yang islamophobia kuat. Saya bertudung, Islam. Jadi memang lagi susah kalau nak dapat kerja.
Apa pun saya bersyukur sangat sekarang. Jadi yang belum dapat kerja, or duit asyik tak cukup, cuba lah baca Al-Waqiah, solat fardhu jangan tinggal. Lagi dekat kita dengan Allah, lagi Allah kasihi kita. Perancangan allah hebat, jadi jangan pernah putus asa.

– Bunga Pastel
Sumber : IIUM Confessions

Mood Treatment? How to Tell if Your Spouse Needs Mood Treatment

Feelings are a sound method to express how a man feels around an occasion or circumstance. In any case, feelings can wind up dangerous when they are inconsistent, seriously hoisted or decreased for drawn out stretches of time. Sporadic or sensational swings in feelings can some of the time be an indication of an inclination issue. The most widely recognized mind-set issue are wretchedness and bipolar issue. As per a 2005 National Comorbidity Survey-Replication Study, almost 10% of Americans matured 18 and more seasoned experience the ill effects of a mind-set issue. Inclination issue can significantly affect connections, and relying upon the seriousness, may call for one or the two accomplices to look for assistance from a state of mood treatment center.

Mood Disorder Symptoms

You have may have seen of late that your companion has turned out to be pulled back, communicates an absence of intrigue, experiences difficulty interfacing or focusing, and has turned out to be fractious or potentially forceful. These are regular inclination issue indications. They for the most part don't advance closeness seeing someone and, indeed, frequently make closeness hard to accomplish. The powerlessness to keep up closeness can make a cycle of negative clash and worry inside your marriage. Projects drove by emotional wellness experts at a temperament treatment focus can offer assistance and support in the event that you are encountering relationship challenges due to your life partner's state of mind related side effects. General indications of wretchedness incorporate at least five the accompanying side effects that last over two weeks and meddle with work, school family or other relational connections: - Feelings of sadness - Social withdrawal - Loss of interest in hobbies or activities once found enjoyable - Loss of energy - Irritability, aggressiveness, anxiety - Pessimism - Loss of focus or ability to concentrate - Unexplained general pain - Sleepiness or sleeplessness - Loss of appetite or overeating - Thoughts of suicide or death Bipolar disorder, also known as manic depression, is characterized by wide mood swings from lows on the depressive side, to highs on the manic side. While symptoms of bipolar disorder are the same as major or minor depression on the depressive side of the scale, they are very different on the manic side. The general symptoms of mania, or the highs associated with bipolar disorder include: - Heightened mood - Extreme increase in energy as well as physical and mental activity - Racing thoughts and speech - Excessive self-confidence and optimism, or grandiose delusions - Impulsiveness or reckless behavior - Increased irritability or aggressiveness - Decreased need for sleep without signs of fatigue - Hallucinations or delusions Men and women tend to display symptoms differently, so it is important to pay attention to gender variances when trying to figure out if your spouse might need mood treatment. Men tend to have more outward-focused depression symptoms such as: - Anger, often shown by excessive irritability and aggressiveness, hypersensitivity to criticism, road rage, and even violence - Physical pain, which usually manifests as general pain or back pain and headache - Reckless behavior like substance abuse, hyper sexuality, and other high-risk behavior Women tend to have more inward-focused depression symptoms such as: - Sadness displayed by episodes of prolonged crying - Withdrawal of intimacy and sexuality - Symptoms related to post-partum depression

When Is Mood Treatment Necessary?

You may wish to seek help from a mood treatment center if your spouse has exhibited any symptoms of mood disorder that are having an effect on you or your marriage. Understanding when treatment might become necessary will depend on the individual, the severity of their symptoms and the resulting level of relationship dysfunction. It is important to remember that depression that lasts longer than two weeks and interferes with interpersonal relationships and life functions, will not go away on its own. Medical intervention is generally necessary to ensure depression or another mood disorder is treated properly and the root causes are addressed.

Sources:

https://report.nih.gov/NIHfactsheets/ViewFactSheet.aspx?csid=48 – Mood Disorders http://www.psychiatriapolska.pl/uploads/images/PP_2_2014/LojkoENGverPsychiatrPol2014v48i2.pdf – Bipolar and related disorders and depressive disorders in DSM-5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3835154/ – Pain Interference and Incident Mood, Anxiety, and Substance-Use Disorders: Findings from a Representative Sample of Men and Women in the General Population http://ajp.psychiatryonline.org/doi/full/10.1176/appi.ajp.162.11.2116 – Risk Factors for Suicide Completion in Major Depression: A Case-Control Study of Impulsive and Aggressive Behaviors in Men

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*